Jurnal de eveniment III – Despre invitaţi şi Temele de discuţie ale dezbaterii

Tags

, , , ,

 

Pentru că evenimentul nostru e din ce în ce mai aproape (au mai rămas 17 zile) astăzi vă vom face cunoscute principalele teme de discuţie ale conferinţei de anul acesta. Fiecare invitat a propus o temă pentru Student la jurnalism, caut angajator! Vă promitem că nu o să vă plictisiţi având în vedere că temele sunt foarte diverse şi interesante. Pe această cale vă anunţăm care sunt şi ultimii doi invitaţi ai evenimentului, Marius Alexe-director Arhipelago şi Andreea Comănescu- specialist în Relaţii Publice şi artă cinematografică.

Mai jos aveţi lista cu temele conferinţei şi cu invitatul care va susţine respectiva temă:

Dan Stoica:

Tema – Eclectismul formaţiei studentiţor noştri
Scurt abstract – Eclectismul formaţiei studenţilor noştri şi despre deschiderea lor către diverse arii ale pieţei muncii.

Marius Alexa:

Tema – De ce nu te angajezi?
Scurt abstract – Cum gândeşte un antreprenor.

Alexandru Lăzescu:

Tema: Jurnalism. Comunicare. Propagandă

Andreea Comănescu:

Tema: Reinventarea profesiei: forme de refugiu pentru jurnalişti

Daniel Condurache:

Tema: Ce mai rămâne din jurnalismul clasic în era digitală a comunicării.

Nu uitaţi! Vă aşteptăm pe 4 mai, ora 17.00 la Cafeneaua Alumnii din Corpul R.

Echipa Alumni!

 

Jurnal de eveniment-Episodul al II lea- Start la invitaţii

Tags

, , , , ,

La întâlnirea din această săptămână, tot sub îndrumarea prof. Danielei Gîfu, am discutat despre invitataţiile care au fost trimise deja către profesorii de la Catedra de Jurnalism şi către jurnaliştii din media ieşeană. Confirmările la invitaţiile noastre încep să apară încetişor.  Pe această cale vă spunem că anul acesta avem un invitat care vine tocmai din Madrid. Este vorba de o fostă studentă la Jurnalism  şi care locuişte în Madrid de mulţi ani şi lucrează în arta cinematografică. Numele său este Andreea Comănescu.  Şi invitaţiile către studenţi au fost trimise. Vrem să vă vedem acolo în număr cât mai mare.

Tot la întâlnirea de acum am început să lucrăm la afişul pentru eveniment, care va fi finalizat cât de curând. Mai jos aveţi o mostră din afişul evenimentului. Sperăm cât de curând să-l  vedeţi prin Universitate şi prin cămine.

afis

Evenimentul nostru se apropie cu paşi repezi. Nu uitaţi, 4 mai, ora 17.00 la Cafeneaua Alumni. Rămâneţi pe aproape pentru următorul Jurnal de Eveniment.

            Echipa Alumni!

EVENIMENTUL ANULUI PENTRU VIITORII JURNALIȘTI

Un text de Dragoș Toma

 

Prima instituţie de învăţământ superior din România, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi organizează unul dintre cele mai importante evenimente ale anului pentru viitorii jurnaliști. Absolvenți, reprezentanți ai trusturilor de presă, profesori universitari și masteranzi vor deschide drumul spre a patra putere în stat.

 

Masteranzii de la Specializarea „Tehnici de Produc­ție Editorială în Presjur2a Scrisă, Audiovizual și Multimedia” din anul al doilea ai Univeristății „Alexandru Ioan Cuza” organizează a VI-a ediție a evenimentului ALUMNI 2017. Tema propusă, „Student la jurnalism caut angajator!” se adresează tuturor studenților interesați de o viitoare carieră în media. Până în data de 4 mai – atunci când este programat evenimentul – noua generație lucrează cu toată priceperea și dăruirea pentru reușită.

„Disciplina «Practica Relațiilor Publice», predată de dr. Daniela Gîfu, a devenit în acest semestru «redacția» universității, întrucât la fiecare întâlnire facem un pas înainte în ceea ce privește pregătirea evenimentului. S-a lucrat intens și se lucrează încă la detalii, pentru că ne dorim ca iscusința de a pune în practică cele studiate în domeniul PR-ului să fie cât mai vizibile”, a declarat Alice Axinte – reprezentantul grupei de masteranzi.

Cu prilejul acestui eveniment se vor întruni în sala de conferințe din corpul R al Universității „Alexandru Ioan Cuza” actualii studenți care sunt înmatriculați la Facultatea de Litere la Catedra de Jurnalism și Științe ale Comunicării, cu absolvenții aceleaiași specializări, cu profesorii care le-au fost îndrumători pe parcursul anilor de studiu, cu jurnaliști de carieră dar și cu angajatorii care vor răspunde invitației trimise.

„Dacă în anul universitar trecut evenimentul ALUMNI a încercat să pună accentul pe ceea ce nu a oferit școala de jurnalism, iată că de această dată încercăm să privim dincolo de camerele de luat vederi sau de condei. Lansăm în continuare invitaţia pentru reprezentanţii presejuri ieşene şi printre reprezentanţii instituţiilor interesate de soarta presei locale, de a participa şi de a dezbate pe marginea temei: Student la jurnalism, caut angajator!” a declarat cercetător științific dr. Daniela Gîfu.

Întâlnirea va fi moderată de tineri care au cunoscut jurnalismul local: Georgiana Hamciuc și Dragoș Toma. Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Studenții participanți sunt rugați să își rezerve locul prin completarea chestionarului de pe blogul evnimentului: https://intalnirealumni.wordpress.com.

Jurnal de eveniment-Episodul 1. Start la pregătiri

Tags

, , , , , ,

Ieri, 25 februarie, a.c. ne-am reunit  pentru a discuta ultimele detalii legate de evenimentul Alumni-Student la Jurnalism, caut angajator, care va avea loc pe 4 mai 2017, la ora 17.00 în corpul R, sala R502-Cafeneaua Alumni.

Împreună cu coordonatorul ediţiei din acest an, prof. Daniela Gîfu am pus la punct problema invitaţiilor (invitaţii care vor ajunge curând la voi).  Acestea vor fi trimise către profesorii de la Catedra de Jurnalism a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, către studenţii de la Litere, Jurnalism, Comunicare şi Relaţii Publice, către media ieşeană, dar şi spre cea naţională, şi bineînţeles către absolvenţii de la Jurnalism.

Tot ieri am finalizat şi desfăşurarea programului. Începând cu ora 16.30 vă aşteptăm la cafenea (sala R502).Evenimentul va fi deschis la ora 17.00 de către colegii noştrii, Georgiana Hamciuc şi Dragoş Toma, urmând ca vorbitorii din acest an să îşi ţină prelegerile. De la ora 18.00, timp de o oră, va avea loc o masă rotundă în cadrul căreia studenţii, profesorii şi posibilii angajatori vor dezbate diferite teme şi probleme.

Cu această ocazie, anunţăm şi primii vorbitori ai evenimentului, prof.univ.dr. Dan Stoica. şi lect.univ.dr. Alexandru Lăzescu. Pentru a afla mai multe despre vorbitorii noştrii vă invităm să accesaţi linkurile următoare: http://www.dstoica.ro/, https://ro.linkedin.com/in/dan-stoica-a1236319  şi http://www.ziaruldeiasi.ro/autor/alexandru-lazescu–46.html , https://ro.linkedin.com/in/alexandru-lazescu-67161ba6

Nu pleca!To be continued…

Echipa Alumni!logo-alumni

Alumni 2017-ediţia a VI- a

Tags

, , , ,

An de an, studenții de la Jurnalism se întâlnesc împreună cu profesorii lor și absolvenții din anii anteriori, cu posibili angajatori, în cadrul unei Conferințe Alumni. Anul acesta evenimentul, care a ajuns la ediţia a şasea, va avea loc pe data de 4 mai 2017, la ora 17.00, în Sala R502 din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.